0
Добавить публикацию
Политика

На Закарпатье посчитали миллионные убытки от разгула стихии

Опубликовано: 26 мая в 14:31
По предварительным данным, убытки от стихии водному хозяйству составили примерно 100 млн грн, а частному сельскому хозяйству – превышают 50 млн грн.
Самое интересное:
На Закарпатье убытки от разрушительной стихии, которая уже неделю бушует в регионе, превышают 150 миллионов гривен.

Об этом сообщили в пресс-службе Закарпатской областной государственной администрации после внепланового заседания региональной комиссии по вопросам техногенно-экологической безопасности и чрезвычайных ситуаций, пишет .

По предварительным данным, убытки от стихии водному хозяйству составили примерно 100 млн грн, а частному сельскому хозяйству – превышают 50 млн грн.

"Стихийное бедствие затронуло 94 населенных пункта в десяти районах Закарпатья. Паводковая волна окончательно еще не покинула область, более того, на следующей неделе – во вторник и среду – прогнозируются ливни, которые могут вызвать новые подтопления локального характера. Однако уровень воды в реках, протекающих в зонах риска (прежде всего низменная течение Боржавы на Иршавщине и Виноградовщине) начал снижаться", - подчеркнули в пресс-службе.

В то же время в комиссии считают, что про точную сумму нанесенного ущерба можно будет говорить после документирования всех поврежденных объектов.

Сейчас комиссия классифицировала паводок на Закарпатье как чрезвычайную ситуацию регионального уровня, на основании чего ОГА может обратиться к правительству с просьбой выделить средства для ликвидации последствий стихии из резервного фонда госбюджета.

Напомним, в результате сильных осадков на Закарпатье в течение 21-23 мая в местных реках поднялся уровень воды, что привело к масштабным подтоплениям в 7 районах региона. Утром 24 мая закарпатские спасатели нашли тело 10-летнего мальчика, который накануне во время детской игры споткнулся и упал в реку с сильным течением возле школы.

Другие новости:

• Новини ➤ 13 тепла: погода на Закарпатті та Ужгороді 18 квітня

Ужгород втратив на війні мужнього захисника.

• Новини ➤ На Рахівщині затримали чоловіка, який планував переправити військовозобов'язаного до Румунії На Рахівщині затримали чоловіка, який планував переправити військовозобов'язаного до Румунії

Ввечері 15 квітня до поліції звернулася жителька Ужгорода та повідомила, що щойно їй зателефонував її брат і розповів, що вдома задушив свою гостю.

• Новини ➤ На Ужгородщині підприємець незаконно орендував ділянку зі ставком: прокуратура повернула її громаді На Ужгородщині підприємець незаконно орендував ділянку зі ставком: прокуратура повернула її громаді

• Новини ➤ Незаконне будівництво: прокуратура через суд хоче скасувати право власності на нерухомість у Сваляві Незаконне будівництво: прокуратура через суд хоче скасувати право власності на нерухомість у Сваляві

• Новини ➤ На Мукачівщині обрали запобіжні заходи чоловікам, у яких знайшли гранати та боєприпаси На Мукачівщині обрали запобіжні заходи чоловікам, у яких знайшли гранати та боєприпаси

Закарпатський обласний центр зайнятості опублікував нову підбірку вакансій, яка актуальна у квітні. Розповідаємо, яку роботу тепер пропонують.

• Новини ➤ На Ужгородщині поліція затримала зловмисника, який зі зброєю увірвався до магазину На Ужгородщині поліція затримала зловмисника, який зі зброєю увірвався до магазину

Сьогодні в обласному центрі Закарпаття пройшов благодійний забіг.

• Новини ➤ Якою буде погода на Закарпатті та Ужгороді 16 квітня Якою буде погода на Закарпатті та Ужгороді 16 квітня

На ринках Ужгорода вже продають їстівні зморшки (вони ж сморчки). Привозять їх з Ужгородщини, Перечинщини та Великоберезнянщини.

• Новини ➤ «Дні сакури в Ужгороді» – у місті сьогодні низка заходів, переважна більшість яких має благодійну мету «Дні сакури в Ужгороді» – у місті сьогодні низка заходів, переважна більшість яких має благодійну мету

• Новини ➤ 25 тепла: погода на Закарпатті та Ужгороді 15 квітня 25 тепла: погода на Закарпатті та Ужгороді 15 квітня

Більше 50 учасників займалися прибиранням території Боздоського парку в Ужгороді.

• Новини ➤ В Ужгородському замку відбудеться благодійний захід «Бельтайн - свято весняного буйноцвіту» В Ужгородському замку відбудеться благодійний захід «Бельтайн - свято весняного буйноцвіту»

10 квітня о 17:34 до Служби порятунку надійшло повідомлення про загорання в квартирі на третьому поверсі багатоповерхівки, що на вулиці Генерала Свободи.

• Новини ➤ В Ужгороді проходить конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка В Ужгороді проходить конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка

• Новини ➤ 14 квітня на Закарпатті та Ужгороді до 26 тепла 14 квітня на Закарпатті та Ужгороді до 26 тепла